2024

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Zondagochtend 30 juni 2024, Hulst, Koning van Engeland, 10.30 uur
The Zone of Interest, film
regie: Jonathan Glazer

Wij zijn zeer blij om tijdens deze editie met de bioscoop Koning van Engeland in Hulst samen te werken. Als onderdeel van het festival zal de indrukwekkende film “The Zone of Interest” getoond worden op zondag 30 juni om 10:30. “The Zone of Interest” vertelt over het dagelijkse leven van het Duits gezin van de kampcommandant van het concentratiekamp Auschwitz, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog naast het kamp woonde. Deze aangrijpende film onderzoekt op  onpartijdige wijze het gewone bestaan van mensen die medeplichtig zijn aan gruwelijke misdaden en dwingt ons om een koude blik te werpen op de alledaagsheid achter een onvergeeflijke wreedheid.

Locatie: Koning van Engeland Hulst
Adres: Overdamstraat 4, 4561 AL Hulst
aanvang: 10.30 uur
Entree: 13 euro
Klik hier om kaarten te reserveren

De film "The Zone of Interest" wordt gepaard aan het concert dat 's middags om 15 uur plaatsvindt in Porgy & Bess te Terneuzen. Onderdeel daarvan is Messiaen's “Quatuor pour la fin du Temps”.Dit stuk werd geschreven terwijl de componist als gevangene in een Duits kamp zat in 1940. De première van het werk vond plaats in het kamp, en werd het symbool van de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog, en tegelijkertijd een humanistisch monument waar de menselijke ziel de gruwelijkheden transcendeert en naar het hogere stijgt.


Zondagmiddag 30 juni 2024, Terneuzen, Porgy en Bess, 15 uur

Zondag 30 juni begint weer met een blik naar het verleden met de charmante salonmuziekvoor viool en piano van Kreisler. Daarna hoort u twee van de meest invloedrijke werken van de 20e eeuw.
Schönberg’s Verklärte Nacht, een symfonisch gedicht voor strijksextet gebaseerd op het gelijknamige gedicht van Richard Dehmel, is een reis van donker naar licht, waar liefde de wanhoop overwint.
Messiaen “Quatuor pour la fin du Temps” werd geschreven terwijl de componist als gevangene zat in een Duits kamp in 1940. De première van het werk vond plaats in het kamp, en werd het symbool van de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog, en tegelijkertijd een humanistisch monument waar de menselijke ziel de gruwelijkheden transcendeert en naar het hogere stijgt.

Fritz Kreisler
Alt-Wiener Tanzweisen voor viool en piano

Liebesfreud
Liebesleid

Arnold Schönberg
Verklärte Nacht op.4 Symfonisch gedicht voor strijksextet (naar een gedicht van Richard Dehmel)

pauze

Olivier Messiaen
Quatuor pour la fin du temps
Voor klarinet, viool, cello en piano

1. Liturgie de Cristal
2. Vocalise, pour l'Ange qui annonce la fin du Temps
3. Abîme des Oiseaux
4. Intermède
5. Louange à l'Éternité de Jésus
6. Danse de la Fureurpour les sept trompettes
7. Fouillis d’arcs-en-ciel, pourl'Ange qui annonce la findu Temps
8. Louange à l’immortalité deJésus
 

Messiaen's “Quatuor pour la fin du Temps” is gepaard aan de film "The Zone of Interest" die zondagochtend wordt vertoond in de bioscoop De Koning van Engeland in Hulst.

Musici
Maria Milstein – viool | Mathieu van Bellen – viool | Georgy Kovalev – altviool |Lotus de Vries – altviool | Ori Epstein – cello | Matthijs Broersma – cello | Omri Epstein – piano | Nicolas van Poucke – piano| Matthias Halvorsen – piano (alleen 6 juni) | Johan Naus – klarinet | Busch Trio – pianotrio

Locatie: Porgy & Bess
Adres: Noordstraat 52, 4531 GJ Terneuzen
Aanvang: 15.00 uur
Entree: 25 euro
Klik hier om kaarten te reserveren

 

Wijzigingen voorbehouden.

Contact

Stichting Scaldis
Kamermuziek Festival

Leeuwerikstraat 20
4561 KM Hulst
scaldisinfomail

 ANBI status

Zeeuws-Vlaanderen's

 Scaldis kleur

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save