Editie 2020 gaat door!

21 augustus Emmadorp | 22 augustus Groede | 23 augustus Terneuzen

Zie Programma 2020 voor alle informatie en programmawijziging.

PROGRAMAWIJZIGING

Mathieu van Bellen vervangt Maria Milstein bij het Scaldis Kamermuziek Festival Concert op 22 augustus in Groede!
Dit komt omdat het vermaarde Van Baerle Trio, waar Maria Milstein deel van uitmaakt, op zaterdagavond onverwacht het Prinsengrachtconcert 2020 zal spelen.
Mathieu van Bellen vervangt dan Maria Milstein en samen met Nathalia Milstein speelt hij in Groede: Wolfgang Amadeus Mozart sonate voor viool en piano nr. 32 in Bes, KV 454.

Laatste nieuwsbrief
Abonneren nieuwsbrief

Folder Scaldis kamermuziek festival 2020

SCALDIS 2020 Algemeen A4 002

Muziekinstrumenteninzameling

bladmuziek

Het Scaldis Kamermuziek Festival steunt de actie "Het Leerorkest"
Het leerorkest is een innovatieve vorm van muziekeducatie waarbij alle kinderen de kans krijgen om op school, onder schooltijd, een muziekinstrument te leren bespelen en samen muziek te maken.
Muziek maken heeft een heel positieve invloed op de algehele ontwikkeling van kinderen. Zo is er onder andere een causaal verband aangetoond tussen muziekonderwijs en de cognitieve ontwikkeling van kinderen (lees meer over het wetenschappelijk onderzoek). Naar eigen zeggen worden kinderen er ‘gewoon blij’ van. Muziek heeft kinderen zoveel te bieden, het is een enorme verrijking. Daarom zou elk kind de kans moeten krijgen om een muziekinstrument te leren bespelen, net zoals het leert om te lezen en schrijven. Op school krijgen alle kinderen dezelfde kans. Juist óók de kinderen die normaal de weg naar muziekonderwijs niet vinden omdat ‘t te duur is of niet gebruikelijk thuis. In een Leerorkest op school kan elk kind uitblinken.

Ook een Instrumentendepot Leerorkest

In 2014 is het landelijk Instrumentendepot Leerorkest opgericht met als doel om Leerorkesten en soortgelijke initiatieven in Nederland van muziekinstrumenten te voorzien. Het Instrumentendepot is ondergebracht in een aparte stichting, namelijk Stichting Instrumentendepot Leerorkest.
Het Scaldis Kamermuziek Festival zamelt instrumenten in die ter beschikking worden gesteld aan dit instrumentendepot. Hebt u nog een instrument dat niet wordt gebruikt? Meld het aan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.! Wij halen het graag bij u op.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Contact

Stichting Scaldis
Kamermuziek Festival

Leeuwerikstraat 20
4561 KM Hulst
+31 (0)6 14 99 89 03
info@scaldisfestival.nl

 ANBI status

IBAN NL23RABO0150071930
BTW nummer: 853645759B01
KVK nummer: 59791594

Laatste nieuwsbrief
Abonneren nieuwsbrief

Zeeuws-Vlaanderen's

 Scaldis kleur

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save