De Weg

Stichting Scaldis Kamermuziekfestival is trots en blij dat de voorstelling 'De Weg' van Ekatarina Levental, die oorspronkelijk gepland was op 8 mei in de originele, pre-COVID19 programmering, nu door samenwerking met Hulst Cultureel toch doorgang kan vinden in Hulst, en dat niet alleen: de muziektheatervoorstelling De Grens is anderhalve dag later ook te zien.

Ekatarina foto Philip van Ootegem

Vrijdag 30 oktober
Den Dullaert, Hulst - 20.00 uur
DE WEG: een actuele muziektheater solo voor een breed publiek, indrukwekkend migratieverhaal van gevierde mezzosopraan en harpiste.

Zondag 1 november
Den Dullaert, Hulst - 15.00 uur
Muziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16 jarige vluchteling aankwam in Nederland. De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.

Kaarten online: €15
Kaarten aan de deur: €16
Combikaart 30 okt & 1 nov (enkel via website): € 25

Ekatarina Levental

Laatste nieuwsbrief
Abonneren nieuwsbrief

Muziekinstrumenteninzameling

bladmuziek

Het Scaldis Kamermuziek Festival steunt de actie "Het Leerorkest"
Het leerorkest is een innovatieve vorm van muziekeducatie waarbij alle kinderen de kans krijgen om op school, onder schooltijd, een muziekinstrument te leren bespelen en samen muziek te maken.
Muziek maken heeft een heel positieve invloed op de algehele ontwikkeling van kinderen. Zo is er onder andere een causaal verband aangetoond tussen muziekonderwijs en de cognitieve ontwikkeling van kinderen (lees meer over het wetenschappelijk onderzoek). Naar eigen zeggen worden kinderen er ‘gewoon blij’ van. Muziek heeft kinderen zoveel te bieden, het is een enorme verrijking. Daarom zou elk kind de kans moeten krijgen om een muziekinstrument te leren bespelen, net zoals het leert om te lezen en schrijven. Op school krijgen alle kinderen dezelfde kans. Juist óók de kinderen die normaal de weg naar muziekonderwijs niet vinden omdat ‘t te duur is of niet gebruikelijk thuis. In een Leerorkest op school kan elk kind uitblinken.

Ook een Instrumentendepot Leerorkest

In 2014 is het landelijk Instrumentendepot Leerorkest opgericht met als doel om Leerorkesten en soortgelijke initiatieven in Nederland van muziekinstrumenten te voorzien. Het Instrumentendepot is ondergebracht in een aparte stichting, namelijk Stichting Instrumentendepot Leerorkest.
Het Scaldis Kamermuziek Festival zamelt instrumenten in die ter beschikking worden gesteld aan dit instrumentendepot. Hebt u nog een instrument dat niet wordt gebruikt? Meld het aan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.! Wij halen het graag bij u op.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Contact

Stichting Scaldis
Kamermuziek Festival

Leeuwerikstraat 20
4561 KM Hulst
+31 (0)6 14 99 89 03
info@scaldisfestival.nl

 ANBI status

IBAN NL23RABO0150071930
BTW nummer: 853645759B01
KVK nummer: 59791594

Laatste nieuwsbrief
Abonneren nieuwsbrief

Zeeuws-Vlaanderen's

 Scaldis kleur

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save