Wilt u het Scaldis Festival helpen?
 
Het voortbestaan van het Festival is afhankelijk van schenkingen. Het festivaljaar 2019 is helaas financieel heel moeilijk voor Scaldis. Als u onze Stichting wilt steunen met een gift dan helpt dat ons enorm. Ons rekeningnummer is IBAN NL23RABO0150071930 ten name van Stichting Scaldis Kamermuziekfestival, o.v.v. 'donatie'. Heeft u vragen neem dan gerust contact op met penningmeester@scaldisfestival.nl
 
 

Birthe Blom

Viool    

birtheblom.com  birtheblom

Liefde voor muziek maakt een wezenlijk deel uit van het leven van violiste Birthe Blom. Als solist en kamermusicus beoogt zij deze liefde over te brengen op de luisteraar. Zij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Repko en Lex Korff de Gidts, gevolgd door vijf jaar studie in Zwitserland bij Pierre Amoyal aan het Conservatoire de Lausanne. Zowel haar studie voor het Diplôme de Soliste als haar 2-jarige Postgrad-opleiding rondde zij cum laude af met een unaniem toegekend eindcijfer 10. 

Zij ontving de Max Jostprijs voor het beste eindexamen. In 2005 won Birthe Blom de 1e prijs tijdens het Nationaal Vioolconcours Oskar Back na al eerder 1e prijzen bij andere Nederlandse concoursen te hebben gewonnen, zoals het Davina van Wely Concours en de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Zij ontving als duo met pianist Christopher Devine eveneens de 1e prijs (European Music Prize) bij The International Competition van de EMCY en mocht in 2007 als enige van 174 violisten een prijs (de prijs van de stad Salzburg) in ontvangst nemen van het Mozarteum in het kader van de Salzburger Festspiele. Birthe gaf concerten door heel Europa en in Japan.

Zij speelde meermaals recitals in de Kleine en solo in Grote Zaal van het Concertgebouw en daarnaast in vele zalen in het buitenland, waaronder de Hermitage in St. Petersburg, het Mozarteum in Salzburg en de Opera van Lausanne. Zij soleerde o.a. met het Radio Symfonie Orkest, het Residentie Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, de Arthur Rubinstein Philharmonie, het Orkest der Lage Landen, l’Orchestre de Chambre de Lausanne, Sinfonietta de Lausanne en Camerata de Lausanne. Daarbij werkte ze samen met dirigenten als Jurjen Hempel, Hervé Klopfenstein, Martin Panteleev, Walter Proost, Petri Sakari, Jan Stulen en Jaap van Zweden. Sinds 2007 is Birthe artistiek leider van het jaarlijkse Kamermuziek Festival Hoorn. Van 2013-2015 was zij plaatsvervangend 1e concertmeester van l’Orchestre Philharmonique de Monte Carlo. Zij nam cd’s met kamermuziek op voor de labels Edelrecords (duo) en Hungaroton (duo en trio).

Birthe Blom heeft de ex-Paul Godwin-Stradivarius en de Sartory-strijkstok van Herman Krebbers in bruikleen gekregen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Zij is het NMF daarvoor zeer dankbaar.

 

Maria Milstein

Viool

mariamilstein.com  maria milstein

Maria Milstein (Moskou, 1985) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert en in Londen bij David Takeno. Zowel haar bachelor- als haar masterdiploma behaalde ze met hoogst mogelijke onderscheiding. Van 2011 tot 2014 was ze ‘Artist in Residence’ in de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar ze bij Augustin Dumay studeerde.

Maria heeft prijzen gewonnen op belangrijke internationale concoursen als “Città di Brescia” en “Premio Rodolfo Lipizer” in Italië, het ARD Concours in Munchen en het Internationale Kamermuziek Concours van Lyon met het Van Baerle Trio, het Vriendenkrans Concours en de Kersjes Prijs in Nederland, evenals met het Van Baerle Trio. In februari 2016 ontving Maria de prestigieuse Borletti-Buitoni Trust Fellowship.

Maria treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland, en heeft met orkesten als het Nationaal Orkest van België, het Vlaams Radio Orkest, het Koninklijke Kamerorkest van Wallonië en Amsterdam Sinfonietta gesoleerd. In 2017 maakte Maria haar debuut bij het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Vasily Petrenko. In januari 2015 is de CD « Sounds of War » verschenen met sonates van Poulenc, Janáček en Prokofiev, opgenomen met pianiste Hanna Shybayeva voor Cobra Records; dit album is lovend door de Nederlandse en internationale pers ontvangen, en heeft de Edison Klassiek in de categorie Kamermuziek gewonnen.

Maria heeft met dirigenten als Michel Tabachnik, Jean-Jacques Kantorow, Christian Arming, Christopher Warren-Green, Alexander Rudin, Reinbert de Leeuw en Ivan Meylemans gewerkt. Ze wordt tevens zeer gewaardeerd als kamermusicus, en speelt samen met gerenommeerde collega’s als Elisabeth Leonskaja, Gary Hoffman, Hannes Minnaar, Philippe Graffin, Liza en Dmitri Ferschtman en Alexander Kniazev.

Samen met pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder vormt Maria het Van Baerle Trio, één van Nederlands meest succesvolle kamermuziekensembles. Het trio heeft de hoogste prijzen op het ARD Concours in München en op het Internationale Kamermuziek Concours van Lyon gekregen, en heeft in Nederland zowel het Vriendenkrans Concours als de Kersjes Prijs gewonnen. Ook maakte het Trio in 2014 de ECHO Rising Stars Tour, een tournee langs Europa’s meest belangrijke concertzalen (o.m. Musikverein in Wenen, BOZAR in Brussel, Kölner Philharmonie, Cité de la Musique in Parijs, Barbican in Londen). Hun debuut CD met trio’s van Saint-Saëns, Loevendie en Ravel werd met een Edison Klassiek 2013 bekroond. In september 2014 verscheen hun tweede CD met Trio’s van Mendelssohn op Challenge Records.

Maria's eigen debuut CD "Sounds of War", opgenomen met pianist Hanna Shybayeva voor Cobra Records en met Sonates van Poulenc, Janáček en Prokofiev, ontving lovende kritieken in de internationale pers en won de Edison Klassiek Prijs 2015 in de categorie "beste kamermuziekalbum". In oktober 2017 verscheen haar tweede album "La Sonate de Vinteuil", opgenomen met pianiste Nathalia Milstein, op het Franse label Mirare.

Maria speelt op een viool van Michel Angelo Bergonzi (Cremona, ca. 1750), in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en doceert aan het Conservatorium van Amsterdam.

In januari 2018 kreeg Maria Milstein de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs.

 

Nathalia Milstein

Piano

www.nathaliamilstein.com

Nathalia2Foto: © Frances Marshall Photography

Nathalia Milstein, geboren in 1995 in een familie van muzikanten, begon met pianospelen op 4-jarige leeftijd met haar vader Serguei Milstein. Vanaf 2009 studeerde ze in zijn klas aan het Conservatorium van Genève, waar ze in 2012 haar diploma met onderscheiding behaalde. In 2013 begon Nathalia in de klas van Nelson Goerner aan de Hogeschool voor Muziek in Genève.

In mei 2015 begon Nathalia haar internationale carrière door de 1e prijs te winnen tijdens de Internationale Piano Competitie in Dublin. Als de eerste vrouwelijke winnaar sinds de oprichting van de Competitie kreeg Nathalia optredens in heel Europa en Noord-Amerika, in de meest prestigieuze zalen, zoals het Nationale Concertgebouw in Dublin, de Carnegie Hall in New York, de Wigmore Hall in Londen en het Gewandhaus in Leipzig.

Nathalia heeft prijzen gewonnen op verschillende competities: ze ontving de eerste prijs op de «Flame» Jeugdcompetitie in Parijs en driemaal achter elkaar de eerste prijs met onderscheiding tijdens de jaarlijkse competitie van het Conservatorium van Genève (2010, 2011 en 2012) ). In 2011 won Nathalia de Eerste Prijs in de categorie «16 en jonger» in de Vierde Manchester Internationale Concert Competitie Voor Jonge Pianisten, waar ze het Chopin 1e pianoconcerto in E minor speelde met de Manchester Camerata. In 2013 ontving ze de Tweede Prijs in het Grand Concours International de Piano in Corbelin (Frankrijk) en in mei 2014 de Eerste Prijs in de categorie "Jonge Pianisten" van de Adilia Alieva Piano Competitie in Gaillard (Frankrijk).

Nathalia Milstein heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde professoren zoals Elena Ashkenazy, Krzysztof Jablonski, Jean-Marc Luisada, Vladimir Tropp, Michail Voskressensky, Jan Wijn, Menahem Pressler en Nelson Goerner.
Nathalia treedt op in Frankrijk en in het buitenland en geeft solo recitals en kamermuziekconcerten in heel Europa; ze heeft ook opgetreden voor de Franse televisie en de Nederlandse radio.
Nathalia Milstein volgt momenteel haar Master's degree aan de Hogeschool voor Muziek in Genève in de klas van Nelson Goerner.

Nathalia treedt op in Frankrijk en in het buitenland, geeft soloconcerten en kamermuziekconcerten door heel Europa, met optredens op grote festivals zoals La Roque d'Anthéron, Pianofestival van Lille, New Ross Piano Festival, West Cork Chamber Music Festival of Zaubersee Festival. Sinds enkele jaren speelt ze in duo met haar zuster, violiste Maria Milstein. Hun duo-album "La Sonate de Vinteuil" is uitgebracht op het Franse label Mirare en werd warm onthaald door critici in heel Europa. Nathalia's debuut solo-cd, met werken van Prokofiev en Ravel, werd in maart 2018 uitgebracht op Mirare.

Sinds september 2018 is Nathalia toegetreden tot de studio van Andras Schiff aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn.

 

Mathieu van Bellen

Viool

http://mvanbellen.wixsite.com/mathieuvanbellenmathieu van bellen

Mathieu van Bellen uit Hulst begon zijn vioolstudie in België bij Nico Baltussen, en vervolgde zijn opleiding bij Jan Repko aan het Conservatorium van Amsterdam en Chetham’s School of Music in Manchester. Die opleiding werd hem mogelijk gemaakt door een studiebeurs van De VandenEnde Foundation in Amsterdam.

In Londen studeerde hij bij Itzhak Rashkovsky, en in Berlijn aan de Hochschule für Musik bij Ulf Wallin. Hij volgde masterclasses bij o.a. Ida Haendel, Shlomo Mintz, Pinchas Zukerman, Maxim Vengerov en Bernard Greenhouse.

Hij was laureaat van onder andere de internationale Yehudi Menuhin Competition en de Wieniawski Competition en in Nederland van het Prinses Christina Concours en het Oskar Back concours. Verder won hij de MBF, RPS Emily Anderson Prize, de Philharmonia Martin Musical Scholarship Funds Awards en Making Music Awards. Ook kreeg hij de Bach Prize en werd hij String Player of the Year 2008 op de Royal College of Music.Hij gaf concerten in Europa, Azie en in the VS, hij speelde op grote muziekfestivals zoals de Festspiele MV in Duitsland en deed mee aan kamermuziekfestivals in heel Europa.

Hij deed een aantal radio en televisie optredens, en hij speelde in zalen zoals de Purcell Room in het Southbank Centre, de Royal Festival Hall in London, het Concertgebouw in Amsterdam, het Tel Aviv Opera House en het Megaron in Athena waar hij speelde met het Nationaal Orkest van België, het Holland Symfonie Orkest, de Southbank Sinfonia en het Camerata Athena.

Mathieu is de oprichter en artistiek leider van het Scaldis Kamermuziek Festival in Zeeland, dat elk jaar in mei wordt gehouden.In 2015 won hij de Grachtenfestival Prijs. Van Bellen is violist in het veelgeprezen Busch trio. Dit trio won in 2016 de prestigieuze Anton Kersjes Prijs, en gaf o.a. concerten in Concertgebouw en Muziekgebouw aan ’t IJ Amsterdam, BOZAR en Flagey te Brussel, Wigmore Hall in Londen. Ze waren Artist in Residence op de Queen Elisabeth Music Chapel te Waterloo.

In 2017 werd hij benoemd tot artistiek directeur van het Reizend Muziek Gezelschap, als opvolger van Christiaan Bor. In 2017 ontving Mathieu het Ereburgerschap van de Gemeente Hulst, voor zijn inzet voor jeugd en muziek in Zeeuws-Vlaanderen. Mathieu van Bellen speelt op de ex-Adolf Busch G.B. Guadagnini viool (Turijn 1783) en met een strijkstok van Dominique Peccatte, die hem door private sponsoren in bruikleen werden gegeven, waarvoor hij zeer erkentelijk is.

 

Dana Zemtsov

Altviool      

danazemtsov.com dana zemtsov           

Als winnaar van vele competities en midden in de ontwikkeling van een uitstekende carrière, is Dana Zemtsov (1992 Mexico) een van de meest veelbelovende altviool solisten van haar generatie.

Hoogtepunten uit voorgaande seizoenen zijn onder andere haar vertolking van Bartók’s Altviool Concert in de grote zaal van het Concertgebouw (Amsterdam), haar kamermuziekoptredens met Janine Jansen en Martin Frost tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival (Utrecht), en een recital in Carnegie Hall (New York).

Recentelijk tekende ze een exclusief platencontract met Channel Classics Records voor drie Cd’s, waarvan de eerste zeer goed ontvangen solo CD “Enigma” in april 2014 is uitgekomen. Volgende opnames zullen zijn: “Altviool Sonates met Piano”, en “Poolse Altviool Concerten” in samenwerking met dirigent Daniel Raiskin.

Dana is eersteprijswinnaar in diverse competities in Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Portugal en Nederland. In 2010 werd ze in de Nederlandse competitie “Avond van de Jonge Musicus” verkozen tot “Jonge Musicus van het Jaar” en vertegenwoordigde Nederland bij de “Eurovision Young Musicians Competition” in Wenen. Dana treedt regelmatig op bij de grootste internationale podia, waaronder het Concertgebouw (Amsterdam), De Doelen (Rotterdam), St Petersburg Philharmonie, Opera Hall (Tel Aviv), en Carnegie Hall (New York).

Dana speelde kamermuziek samen met gerenommeerde musici als Janine Jansen, Giovanni Sollima, Martin Frost, Ilya Gringolts en pianist Boris Berezovsky. Als solist speelde Dana onder meer met het Ukrainian National Philharmonic Orchestra, Holland Symfonia, Sweelink Symphony Orchestra, Sinfonia Rotterdam, en het F. Busoni Chamber Orchestra (Italië). Op internationale tournees reisde Dana af naar Denemarken, Peru en de VS. Ze nam samen met de meest veelbelovende jonge talenten van Europa deel aan de “Stars of Tomorrow” tour in Duitsland. Ze speelde op de grootste festivals in Nederland waaronder het eerder genoemde Internationaal Kamermuziek Festival (Utrecht), het Delft Chamber Music Festival, Storioni Festival (Eindhoven), Grachten Festival (Amsterdam) en het Three Day Music Festival (Den Haag). Daarnaast speelde ze op festivals in Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Dana werd geboren in 1992 in Mexico-Stad. Als vijfjarige kreeg zij haar eerste muzieklessen van haar grootmoeder  en van haar ouders, beide altviolisten (Mikhail Zemtsov en Julia Dinerstein). Ze heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde professoren zoals Bruno Giuranna, Atar Arad en Sven Arne Tepl, en studeert momenteel bij de bekende altviool virtuoos Michael Kugel.

Dana speelt met een prachtige Sartory strijkstok, die haar in bruikleen is gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

Joël Waterman

Altviool

joel waterman

Joël Waterman, altviool, ontving zijn eerste vioollessen van zijn vader en zette zijn vioolstudie voort bij Coosje Wijzenbeek in Hilversum. Op zijn zestiende stapte hij over op de altviool, en studeerde bij Marjolein Dispa aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2002 summa cum laude afstudeerde. Tevens studeerde hij aan de Universiteit van Bloomington, Indiana bij Rostislav Dubinsky. In Bloomington ontving hij de Kreisler Award. Sinds 1995 is Joël actief als remplaçant bij het Koninklijk Concertgebouworkest, en als gastaanvoerder bij Het Gelders Orkest, de Radio Kamerfilharmonie en Amsterdam Sinfonietta.
Hij is buitengewoon actief binnen de kamermuziek, en speelde samen met musici als Janine Jansen, Liza Ferschtman, Paolo Giacometti en Rian de Waal. Hij is mede-oprichter van het Ensemble Caméléon en sinds 2008 altviolist van het Utrecht String Quartet.

Telg uit een Amsterdamse muzikale familie (de meeste van zijn familieleden spelen in het Concertgebouworkest) is Joël één van de toonaangevende kamermusici die Nederland rijk is. Joël is zeer geïnteresseerd in nieuwe muziek en is ook als componist actief. Joël woont in de Amsterdamse Jordaan.

 

Ella van Poucke

Cello

ellavanpoucke.comEllavanPoucke2

De Nederlandse celliste Ella van Poucke, geboren in Amsterdam in 1994, is een van de toonaangevende cellisten van haar generatie. Ella won in 2015 de eerste prijs van de International Isang Yun Cello Competition. Ella won onder meer: de Grachtenfestival Prijs 2017, de Leopoldinum Award 2015, de Prix Nicolas Firmenich 2013, de Elisabeth Everts Award 2014, de Prix Academie Maurice Ravel 2012, Dutch Musician of the Year 2012, de eerste prijs van het Prinses Christina Concours 2008 en zij ontving de speciale prijs “de erkenning van een uitmuntende prestatie in de Grand Prix Emanuel Feuermann 2014”. Nadat ze op haar 10e haar debuut maakte in het Concertgebouw, trad ze op in alle grote zalen van Nederland en in vele topzalen in Europa, in de Verenigde Staten en in Azië

Ella heeft als solist onder meer gespeeld met het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Amsterdams Kamerorkest, het Rotterdam Philharmonic, het Polish Chamber Orchestra, de Mainzer Kammer Philharmonie, de Junge Sinfonie Berlin en het Tongyeong Festival Orchestra.

In november 2012 gaf zij tijdens de Internationale Cello Biënnale in Amsterdam, een première van het cello concert dat voor haar werd geschreven door de Finse componist Uljas Pulkkis. In september 2013 gaf zij in Duitsland met leden van het HR - Sinfonie Orchester Frankfurt, een première van hetzelfde werk op het Kronberg Festival.Ella verschijnt regelmatig op de Nederlandse radio en televisie en trad voor ARTE TV in Duitsland en Frankrijk . Zij verscheen in het Duitse " Stars von Morgen " gepresenteerd door Rolando Villazon. Als gepassioneerd kamermusicus trad Ella onder meer op met Andras Schiff, Colin Carr, Gary Hoffman, Nobuko Imai, het Prazak Quartet, Viviane Hagner, Gidon Kremer, Matthias Schorn, Andreas Reiner, Vilde Frang, Simone Lamsma, Claire Desert, en Philippe Graffin.Zij geeft regelmatig recitals met de pianist Jean-Claude Vanden Eynden en met haar broer Nicolas van Poucke. Ze is te gast geweest op tal van internationale festivals zoals op de Festspiele Mecklenburg Vorpommern, the Music@Menlo, het Grachten Festival Amsterdam, het Krzyzowa Music, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Kronberg Festival, de Amsterdamse Cello Biennale en ze nam deel aan de Verbier Festival Academy in 2009, 2013 and 2014. Ella is lid van de Amsterdam Chamber Music Society en ze is de artistiek leider van het Chamber Music Festival Amsterdam, dat door haar en haar broer, de pianist Nicolas van Poucke, in 2010 werd opgericht. 

Als een 'Rising Star' werd Ella in 2013-14 uitgenodigd om in het Concertgebouw in Amsterdam twee Carte Blanche concerten  te geven.

Ella is op haar zesde jaar begonnen met het spelen van de cello. Ze begon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag op de leeftijd van 10 en vervolgde later haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Godfried Hoogeveen.

Ze volgde masterclasses en werkte met Andras Schiff, Miklos Perenyi, Yuri Bashmet, Gidon Kremer, Steven Isserlis, Menahem Pressler, Mauricio Fuks, Laurence Lesser, Anner Bijlsma, Christoph Eschenbach, Bernard Greenhouse, Mischa Maisky, het Emerson Quartet en speelt regelmatig voor Gary Hofmann.

Ella studeerde van 2009 tot 2016 bij professor Frans Helmerson aan de Kronberg Academy Masters in Duitsland. Haar studie werd gefinancierd met behulp van het Von Opel /Schaefer Stipendium. Sinds het najaar van 2016 is Ella Artist in Residence aan de Queen Elisabeth Music Chapel te Waterloo waar zij bij Gary Hofmann studeert.

Ze speelt op een cello van Rombouts, die haar door een anonieme weldoener in bruikleen is gegeven.

 

Ori Epstein

Cello

oriepstein.comOriEpstein

 

Ori werd geboren in Tel-Aviv in 1993 en begon op zijn 6e jaar met zijn cellostudie. In 2002 verhuisde hij naar London om zijn studie te vervolgen aan de Purcell School alwaar hij de “Leavers’ Award” toegekend kreeg als de meest veelbelovende afgestudeerde.

Hij trad op naast Salvatore Accardo, Bruno Giuranna en Antonio Meneses en heeft in diverse Europese landen en in de VS concerten gegeven. Zijn cellospel werd beloond met een aantal prijzen waaronder de 3de prijs op de Bromsgrove International Competition en in 2014 de 1e prijs én de publieksprijs van de Tunbridge Wells International Competition.

Ori studeerde bij Pal Banda, Miklós Perényi en van Bernard Greenhouse. Vervolgens haalde hij zijn Bachelor’s degree op de Bern University of Arts bij Antionio Meneses. Ori was vanaf september 2014 Artist in Residence op de Queen Elisabeth Music Chapel in Brussel waar hij bij Gary Hoffman studeerde. In 2015 werd Ori lid van het Busch Trio, een van de toonaangevende pianotrio's van de nieuwe generatie.

Samen met zijn broer Omri op de piano en met de violist Mathieu van Bellen trad hij op in de Londonse Wigmore Hall en Queen Elizabeth Hall, Bozar in Brussel, en in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze verschijnen regelmatig live op Radio France, Musiq'3, WDR, NDR en Deutschlandfunk. Alpha Classics bracht Ori's debuut-cd uit van Édouard Lalo's celloconcert met Jean-Jacques Kantorow en het Royal Philharmonic Orchestra of Liège. Voor hetzelfde label tekende hij om een 4-CD-project van A. Dvorák op te nemen, complete kamermuziekwerken voor Piano and Strings.

Dit jaar zullen Ori en het Busch Trio de laatste twee cd's uitbrengen om de set af te ronden.In 2019 brengt Ori samen met zijn broer Omri de complete sonates en variaties van Beethoven uit voor het platenlabel Alpha Classics. De cello waar Ori op speelt is een Giovanni Battista Ceruti (Cremona, 1815), die aan hem in gebruik werd gegeven door een syndicaat van privé sponsors.

 

Nicolas van Poucke

Piano

nicolaspianist.comNicolasvanPoucke2

Nicolas van Poucke is een van de meest toonaangevende pianisten uit Nederland.

Nicolas begon op zijn 6e jaar met pianoles en studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn en David Kuyken. Hij ontving aanvullende coaching van Martha Argerich, Murray Perahia, Emanuel Axe, Andras Schiff en Stephen Kovacevich.

Hij debuteerde op dertienjarige leeftijd in het Concertgebouw en heeft sindsdien opgetreden in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, Bulgarije, Griekenland, Polen, Canada, Engeland en in de VS.

Nicolas won in 2006 de eerste prijs van het Princes Christina Concours en in hetzelfde jaar, de Steinway & Sons International Piano Competition waar hij tevens de publieksprijs kreeg.

In 2009 won hij de prijs voor de “best interpretation of a work of J.S. Bach” op de European Union Piano Competition in Praag en in 2010 won hij de hoogste prijs in zijn leefstijdscategorie op het Nationale Pianoconcours in Amsterdam.

In 2013 won Nicolas in het Concertgebouw zowel de Eerste Prijs als de Publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours waarna hij tijdens het Grachtenfestival een concert gaf met Igor Roma, dat op televisie werd uitgezonden. Hij speelde op tal van festivals zoals KrzyzowaMusic, Festpiele Mecklenburg-Vorpommern, The Verbier Festival en Janine Jansen's Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht.

Het in 2013 verschenen het debuutalbum van Nicolas getiteld “I believe in Bach, the Father, Beethoven, the Son and Brahms, the Holy Ghost of Music” werd door de Nederlandse pers enthousiast ontvangen. De Volkskrant gaf het 4 sterren en schreef: “Een cd die je bij je lurven grijpt door een ontzagwekkende concentratie en een mooi ontwikkeld gevoel voor timing”; het NRC Handelsblad prees het album met: “Van Poucke eert de 3 B’s met bravoure…..hij doet recht aan Brahms’ ronkende dieptes…” en het Haarlems Dagblad: “Het spel van Nicolas is vol van respect voor en van ideeën om de oude meester tot leven te brengen”.

Nicolas is een getalenteerd en gepassioneerd kamermusicus en treedt veelvuldig op met zijn zus, de celliste Ella van Poucke, met een breed repertoire reikend van Bach tot Schnittke en Messiaen. Hij werkt ook regelmatig samen met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en heeft gewerkt met de Amsterdam Chamber Music Society en bekende musici zoals Colin Carr, Christiaan Bor, Gil Sharon, Andreas Reiner, Jean-Claude vanden Eynden, Igor Roma en Walter Delahunt.

In het seizoen 2017/18 vond onder andere de release van Van Poucke's tweede album met Chopin sonates en een Chopin-recital in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam plaats.

Nicolas woont in Amsterdam met zijn vriendin en hun twee kinderen.

 

Omri Epstein

Piano

buschtrio.comOmriEpstein2

Omri heeft de laatste jaren naam gevestigd als veelgevraagd kamermusicus.

Omri werd geboren in Israël in 1986 en begon op zijn 7e jaar met zijn pianostudie bij Sarah Tal aan het Israeli Conservatory in Tel Aviv. Op jonge leeftijd won hij al de Israeli Conservatory junior en senior piano concoursen en kreeg hij de prestigieuze America-Israel Cultural Foundation-beurs toegekend.

Hij verhuisde in 2002 naar Engeland om zijn studie te vervolgen aan de Purcell School bij Ronald Smith. In Engeland won hij nog meer prijzen op concoursen waaronder de 2de prijs bij de Turnbridge Wells International Young Concert Artists Competition waarna hij met het Israeli Symphony Orchestra het Piano Concert No. 3 van Rachmaninoff speelde, gedirigeerd door Damian Iorio. Dit optreden werd in Israel live op de radio uitgezonden.

Omri studeerde af aan zowel de Royal College of Music, als aan de Royal Academy of Music waar hij werkte met Ruth Nye en Sulamita Aronovsky. Voorts rondde hij een uitwisselingsprogramma af aan de Universität der Künste in Berlijn.

In 2015 werd Omri lid van het Busch Trio, een van de toonaangevende pianotrio's van de nieuwe generatie. Samen met zijn broer Ori op de cello en met de violist Mathieu van Bellen trad hij op in de Londonse Wigmore Hall en Queen Elizabeth Hall, Bozar in Brussel, en in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze verschijnen regelmatig live op Radio France, Musiq'3, WDR, NDR en Deutschlandfunk.

Bij Alpha Classics tekende hij om een 4-CD-project van A. Dvorák op te nemen met het Busch trio, complete kamermuziekwerken voor Piano and Strings. Dit jaar zullen Omri en het Busch Trio de laatste twee cd's uitbrengen om de set af te ronden.

In 2019 brengt Omri samen met zijn broer Ori de complete sonates en variaties van Beethoven uit voor het platenlabel Alpha Classics.

 

Mathias Halvorsen

Piano

mathiashalvorsen.comMathias Susaas Halvorsen Piano

Mathias Halvorsen woont in Reykjavik met zijn vriendin en zijn zoontje. Hij treedt regelmatig op tal van rare plekken op, van kamermuziek en soloconcerten tot composities en opwindende genre-uitdagende projecten. Van 2018 tot 2020 is Mathias lid van het Duitse fellowshipprogramma BeBeethoven. Een overzicht van de lopende projecten is te vinden op www.mathiashalvorsen.com

Hij studeerde met prof. Jiri Hlinka (2006-2010) in Oslo en met prof. Gerald Fauth (2011 - 2013) in Leipzig. In 2008 richtte hij samen met fluitist Guro Pettersen het Podiumfestival in Haugesund op. Het festival werd in 2017 voor de 10e keer gehouden. In 2009 ontdekte hij het manuscript van pianoconcert nr. 5 door de Noorse componist Halfdan Cleve in de Nationale Bibliotheek in Oslo en voerde dit uit met de Litouwse Staatssymfonie en dirigent Gintaras Rinkevicius. Sinds 2010 geeft hij concerten in volledige duisternis als stichtend lid van het veelgeprezen trio LightsOut. Zijn nieuwste soloproject is een multi-release opname van Bach's The Well-Tempered Clavier op prepared piano. Het eerste volume werd uitgebracht op Backlash Music november 2018 als "The Well-Prepared Piano, vol. 1” .

Mathias verschijnt ook regelmatig naast Peaches in de duo-show Peaches Christ Superstar. Deze productie heeft vele festivals bezocht, zoals Theatre der Welt in Mannheim en Yoko Ono's Meltdown in Londen. Hij heeft ook verschillende dans- en theaterstukken gedaan met regisseur en choreograaf Laurent Chetouane. Een daarvan, de komedie 'Den Stundesløse', was ook een acteerdebuut van Mathias in het Nationale Theater in Oslo, Noorwegen.

In 2017 kwam Mathias zijn eerste opera Dracula in première, in opdracht en uitgevoerd door de Haugesund Chamber Opera. Andere stukken zoals The Square en The Transfigurator 3000 vormden de basis voor verschillende jeugdprojecten, waar het gebruik van alternatieve notatie systemen het publiek in staat stelt om in real time zelf te componeren.

Mathias speelde op diverse festivals zoals Brighton Festival, Mofo (Tazmania), Everybody's Spectacular (Reykjavik), Podium Festival Esslingen, Portland Chamber Music Festival en locaties zoals de Nikolaisaal (Potsdam), Münchner Kammerspiele, Onassis Cultural Center (Athene), Queen Elizabeth Hall (Southbank Centre) en Philharmonie de Paris.


Busch Trio

www.buschtrio.com

Dit jonge pianotrio, vernoemd naar de legendarische violist Adolf Busch, is het meest toonaangevende pianotrio van de nieuwe generatie. In heel Europa krijgt het enthousiaste reacties van publiek en critici. Omri Epstein de “prachtig gevoelige pianist van de groep”, Mathieu van Bellen, wiens “zilverachtige glans eloquent weerklonk”, Ori Epstein, bij wie je “je voelde in de greep van een warme omhelzing”, wonnen alle drie als solist prijzen in internationale concoursen. Met hun gedeelde diepe passie voor kamermuziek en met de inspiratie die zij halen uit de door Mathieu bezeten “ex-Adolf Busch”, J.B. Guadagnini viool (Turijn,1783) krijgen zij erkenning door hun prestaties en hun “ongelooflijke moedige spel”.

Buschtrio2Foto: © Blake Ezra

Het trio heeft sinds de oprichting in London in 2012 in de voornaamste concertzalen en – festivals van Europa gespeeld. Hun recente optreden in Wigmore Hall werd met lovende kritieken ontvangen. The Times schreef : “heel indrukkend was de moeiteloze muzikaliteit van de groep en de eenheid in benadering en attaque. Het drietal leek zelfs synchroon te ademen”. De laatste seizoenen behelsden een tournee door China, samenwerkingen met Michael Collins en Bruno Giuranna en recitals in de Purcell Room in London, Wigmore Hall, King’s Place, Bozar in Brussel en in het Concertgebouw in Amsterdam. Hun recente uitvoering in Brussel van het Triple Concert van Beethoven met het Warschau Symphony Orchestra met als dirigent Karina Canellakis, werd live uitgezonden op het belgische Musiq3. Ze zijn regelmatig te gast bij Radio3 van de BBC, Radio4 in Nederland en het duitse Deutschlandfunk.

In 2016 kreeg de debuut CD van het Trio met Dvorak’s pianotrio’s, mooie kritieken. De Volkskrant noemde de CD “verschrikkelijk goed”, er was een 5-sterren recensie in het Diapason Magazine en de Gramophone schreef: “het jeugdige Busch Trio kan bogen op een van de meest opvallende kenmerken van hun naamgenoot, een gezamenlijk besluit om de muziek, en uitsluitend de muziek, op de eerste plaats te zetten”. De CD is onderdeel van een 4-delig CD project van alle kamermuziek voor piano en strijkers van Dvorak en wordt uitgebracht door het Franse label Alpha Classics, dat het Trio in 2015 engageerde. De CD werd CD van de Week bij diverse Europese radiozenders en hielp het Trio de Kersjesprijs te winnen, de belangrijkste kamermuziekprijs in Nederland.

Nadat ze in 2012 de Royal Oversaes League Competition wonnen, won het trio verschillende prijzen waaronder de Salieri-Zinetti in Italië en de International Schumann Chamber Music Award in Frankfurt.

Het Trio werd begeleid door befaamde musici als Eberhard Feltz en Andras Schiff. Ze werden begeleid door leden van het Artemis Quartet, op de Queen Elisabeth Music Chapel in Brussel, waar ze Trio in Residence waren.

Belangrijke gebeurtenissen in 2017 waren het uitbrengen van hun 2de CD met de pianokwartetten van Dvorak samen met de altviolist Miquel da Silva en hun debuut in het Louvre te Parijs én in de Morgan Library in New York. In 2018 brachten zij hun derde CD uit met de pianokwintetten van Dvorak, met violist Miguel da Silva and violiste Maria Milstein ; ze keerden terug naar het Concertgebouw in Amsterdam en maakten hun debuut in de Phillips Collection in Washington.

 

Mikhail Zemtsov

Altviool

https://www.zemtsov.info

Mikhail Zemtsov

Mikhail Zemtsov kreeg op zijn vijfde jaar eerst vioollessen van zijn moeder Loudmila Levinson, en studeerde later altviool en compositie aan het Moskou Tsjaikovski Conservatorium. Hij behaalde solistendiploma's met onderscheiding van ABRSM (GB, B. Dinerstein), de Hochschuele fuer Musik in Hamburg (Duitsland, M. Nichetianu) en het Conservatorium van Maastricht (Nederland, M. Kugel).

Mikhail volgde lessen en masterclasses bij Lev Markiz, Juozas Domarkas, Neeme en Paavo Jarvi, Gianandrea Noseda en Daniel Raiskin.

Hij heeft deelgenomen aan talrijke internationale festivals in Europa, het Verre Oosten en Amerika als kamermuziekpartner voor musici als Bella Davidovitch, Boris Berezovsky, Dmitri Sitkovetski, Sarah Chang, Janine Jansen en Julian Rachlin. Hij heeft zes kamermuziek-cd's opgenomen voor Sony Masterworks, Tower Records en Deutche Welle. Zijn Solo CD "The Last Rose of Summer" behaalde nummer 2 van de Top 50 van de TROS en kreeg 9 punten (uitstekend) in het grootste Nederlandse muziektijdschrift "LUISTER". Mikhail was een prijswinnaar bij de eerste Internationale Viola Competitie (Wenen) en de Elisa Meyer String Competion (Hamburg).

Zemtsov's solo optredens omvatten uitvoeringen met het Moscow Conservatory Chamber Orchestra, Lima Philharmonic, New World Chamber Orchestra, Nationale Symfonie van Mexico, Luxemburg Philharmonic (R. Strauss "Don Quixote" met Misha Maisky als cellosolist), Wiener Volksoper, Hamburger Symphoniker, Stavanger Symphon (Noorwegen) en The Hague Philharmonic (Nederland) met dirigenten waaronder Neeme Jarvi, Jaap van Zweden en Dmitri Kitajenko.

Mikhail speelt ook als duo-partner met gitarist Enno Voorhorst (Duo Macondo). Hij stichtte het Zemtsov Viola Quartet samen met zijn vrouw Julia, zijn broer Alexander en dochter Dana. Mikhail heeft ruim 13 jaar als solo-altist bij het Residentie Orkest gewerkt. Hij is altvioolleraar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Utrechts Conservatorium, en chef-dirigent van de Utrechtse Conservatory Strings en het Concerto Grosso Jeugdorkest in Rotterdam.

Contact

Stichting Scaldis
Kamermuziek Festival

Leeuwerikstraat 20
4561 KM Hulst
+31(0)613477857
info@scaldisfestival.nl

 ANBI status

IBAN NL23RABO0150071930
BTW nummer: 853645759B01
KVK nummer: 59791594

Laatste nieuwsbrief
Abonneren nieuwsbrief

Zeeuws-Vlaanderen's

 Scaldis kleur

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save