2024

Foto het Busch Trio met pianist Alfred Brendel (92). Veelbelovende musici ontmoetten deze maand in Wigmore Hall Londen, de beroemde grootmeester. Over wereldtop gesproken....

Busch Trio met Brendel

Waarin Zeeuws-Vlaanderen groots is

Jeanette Vergouwen

Zeeuws-Vlaanderen is en blijft een landje apart. In de Randstad vragen ze zich nog steeds af waar dat gebied ligt, behalve als ze tolgeld moeten betalen om er te komen.
Toch heeft onze regio veel te bieden en daar kan iedereen van genieten tijdens het Pinksterweekend.
Het Scaldis Kamermuziek Festival viert dat het tien jaar geleden is opgericht door Mathieu van Bellen, violist uit Hulst, dus met Zeeuws-Vlaamse roots. In 2013 was het een kleinschalig festival, maar het groeide snel uit in een groter en toch altijd intiem muziekgebeuren.
Corona was even een spelbreker, maar dit jaar wordt het festival de opstap naar een breder en uitgebreider festival, voor alle leeftijden.
De musici zijn van wereldniveau. Muzikanten die overal in de wereld optreden en die het Scaldis Festival zien als een jaarlijks hoogtepunt omdat ze als vrienden samen repeteren en musiceren.
Mathieu: ‘We presenteren werkelijk het neusje van de zalm op muzikaal gebied. Dit jaar met 3 concerten in het Pinksterweekend op 27, 28 en 29 mei in intieme locaties met een aparte sfeer. Alle deelnemende musici leven voor en van de muziek. We spelen werken die jong en oud mooi en interessant vinden en vanaf volgend jaar geven we weer schoolconcerten en verzorgen we masterclasses.’
Dit jaar zijn Noga en Naomi Shaham (altviool en contrabas) van de partij. Zo kunnen enkele mooie kwintetten gespeeld worden zoals het Forellen kwintet van Schubert. Mathieu presenteert een bijzonder festival en heeft grootse plannen voor de toekomst.
Hij wil de jeugd betrekken bij het kamermuziekfestival en heeft bewust gekozen voor kleine locaties, omdat die persoonlijker en intiemer zijn.
Informatie:
DE MUSICI:
Mathieu van Bellen artistiek leider
Musici: Maria Milstein viool, Mathieu van Bellen viool, Ori Epstein cello, Omri Epstein piano (Busch Trio pianotrio), Noga Shaham altviool, Naomi Shaham contrabas, Nicolas van Poucke piano
PROGRAMMA
Zaterdag 27 mei
Café ’t Verdronken Land Nieuw Namen (Emmadorp) 20.00 uur
Vrije muziekkeuze avond door alle deelnemende musici in verschillende bezettingen.
Zondagmiddag 28 mei
Hof te Zandekerk Kloosterzande 15.00 uur
Maria Milstein viool, Mathieu van Bellen viool, Ori Epstein cello, Omri Epstein piano (Busch Trio pianotrio), Nicolas van Poucke piano, Noga Shaham altviool, spelen werken van Robert Schumann en Johannes Brahms
Maandagmiddag 29 mei
Porgy & Bess Terneuzen, 15.00 uur
Werken pianovierhandig en van Antonin Dvorák en Schubert

Contact

Stichting Scaldis
Kamermuziek Festival

Leeuwerikstraat 20
4561 KM Hulst
scaldisinfomail

 ANBI status

Zeeuws-Vlaanderen's

 Scaldis kleur

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save